Prikbord: 
De nieuwsbrief van November 2023 staat online. Hier vindt u belangrijke informatie betreffende leefgeld, bankkosten, en zorgverzekering omtrend de feestdagen.  
Klik hier om de nieuwsbrief direct te lezen
Succesvolle aanbesteding budgetbeheer Amsterdam, meer informatie.
AVG, wat betekent dit voor u? meer informatie.

Wat is inkomensbeheer?

Inkomensbeheer is geschikt voor mensen die nog voor een groot deel zelfstandig hun geldzaken kunnen regelen, maar wel hulp nodig hebben om al hun financiën op orde te krijgen en te houden.

Inkomensbeheer is op contractbasis, hierdoor is het niet nodig om een aanvraag te doen bij de rechtbank. Inkomensbeheer is opzegbaar, wanneer u uw financiën weer zelfstandig kunt en wilt beheren.


Voor wie is inkomensbeheer geschikt?

Herkent u uzelf of uw naaste in één of meer van de volgende omschrijvingen, dan is inkomensbeheer de geschikte oplossing voor uw financiën:

 • Ik vergeet regelmatig mijn rekeningen te betalen.
 • Aan het eind van de maand heb ik niet meer voldoende geld om van te leven.
 • Ik vind het moeilijk om te bepalen, welke rekeningen ik als eerste moet betalen. Ik betaal te veel andere rekeningen, hierdoor blijft er te weinig geld over voor mijn vaste lasten.

Wat kan inkomensbeheer voor u doen?

Bij Humanitas Inkomensbeheer zorgen wij ervoor dat alle rekeningen op tijd worden betaald zodat we problemen zoals huisuitzetting, afsluiting van uw energieleverancier en het ontstaan van nieuwe achterstanden kunnen voorkomen.

Wij zullen samen met u kijken, welke taken u nog zelfstandig wilt en kunt uitvoeren en welke taken u graag wilt uitbesteden.

Wij zullen proberen een financiële reserve op te bouwen voor het geval uw inkomen (tijdelijk) minder wordt of wegvalt.


Wat kunt u van Humanitas Inkomensbeheer verwachten?

 • Bij het intakegesprek zullen wij samen met u de financiën en uw persoonlijk situatie bespreken. Aan de hand van alle door u verstrekte informatie zal er een budgetplan worden opgesteld en afspraken worden gemaakt.
 • Humanitas Inkomensbeheer opent voor u een bankrekening (beheerrekening), waarop uw inkomen zal binnenkomen, Vanaf deze beheerrekening betalen wij uw vaste lasten en losse rekeningen.
 • Vanaf de beheerrekening zal (wekelijks – volgens afspraak) leefgeld naar u worden overgemaakt.
 • U ontvangt maandelijks een overzicht van uw beheerrekening via de mail of de post. Of u kunt kiezen voor de mogelijkheid gebruik te maken van een online inkijkmodule om meer inzicht te krijgen in uw financiële situatie


Wat kunt u van Humanitas Inkomensbeheer niet verwachten?

Doordat u bij Inkomensbeheer zelf wettelijk bevoegd blijft over uw eigen financiën zijn er een aantal zaken die wij niet voor u kunnen doen, omdat wij geen handtekening mogen zetten namens u. Wij zullen u hierover wel advies geven en in sommige gevallen het samen met u afhandelen.

Het gaat dan om bijvoorbeeld:

 • het aanvragen van kwijtschelding voor gemeentelijke belastingen e.d
 • het aanvragen/wijzigen van toeslagen bij de belastingdienst
 • het aanvragen van bijzondere bijstand en andere voorzieningen
 • het regelen van schulden

Als een betalingsvoorstel is geregeld zullen wij, mits dit in uw budget past, de betalingen wel overmaken.

Algemene Voorwaarden
Algemene voorwaarden budgetbeheer Download