Inkomensbeheer

Wat is inkomensbeheer?
Inkomensbeheer is geschikt voor…

Beschermingsbewind

Wat betekent beschermingsbewind?
Wanneer een meerderjarige…

Mentorschap

Wat is mentorschap?
De mentor neemt beslissingen op…

Previous Next Play Pause
1 2 3

In deze nieuwsbrief vragen wij graag uw aandacht voor onderstaande punten:

Leefgeld feestdagen

In december en januari komen er weer een aantal feestdagen aan waarop ons kantoor en/of de banken gesloten zijn en er geen betalingen gedaan worden. Het kan zijn dat uw leefgeld daarom op een andere dag naar u wordt overgemaakt dan normaal. Krijgt u uw leefgeld normaal op één van onderstaande data? Lees dan achter die datum wanneer het leefgeld vanaf de beheerrekening naar u wordt overgemaakt, let op: dit is géén extra geld.

  • Donderdag 24 december – het leefgeld wordt op woensdag 23 december naar uw rekening overgemaakt
  • Vrijdag 25 december – het leefgeld wordt op woensdag 23 december naar uw rekening overgemaakt
  • Donderdag 31 december – het leefgeld wordt op woensdag 30 december naar uw rekening overgemaakt
  • Vrijdag 1 januari – het leefgeld wordt op woensdag 30 december naar uw rekening overgemaakt

Het is afhankelijk bij welke bank u uw leefgeldrekening heeft wanneer het geld daadwerkelijk op uw rekening staat. De kans is groot dat het leefgeld eerder op uw rekening staat en u er dus langer mee moet doen.

Aanvragen extra leefgeld voor de feestdagen

Als u extra geld wilt aanvragen voor de feestdagen vragen wij u dit op tijd te doen. Het is afhankelijk van de ruimte in uw budget of u extra geld kunt ontvangen.

Bankkosten

Maandelijks worden er bankkosten van uw beheer en/of leefgeldrekening ingehouden door de bank. Naast deze bankkosten moeten wij de bank ook kosten betalen voor het beheren van uw rekeningen. Deze kosten zijn het afgelopen jaar erg gestegen en deze kosten zijn niet verwerkt in het tarief voor bewindvoering, budgetbeheer of curatele. Daarom heeft de expertgroep Curatele Bewind en Mentorschap (C BM) een tijdelijke regeling ingesteld waarbij wij per cliënt per jaar € 6,00 in rekening mogen brengen. Daarom zullen wij rond 1 december € 6,00 inhouden op uw beheerrekening voor deze kosten.

Zorgverzekering

Aan het einde van het jaar is het altijd goed om te bekijken of uw huidige zorgverzekering nog bij uw situatie past. Uiterlijk 31 12 2020 kunt u overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij en uiterlijk 31 01 2021 kunt u van pakket wisselen bij uw huidige verzekeraar. Laat u het ons tijdig weten indien u wenst over te stappen of uw verzekering wilt wijzigen?

Coronamaatregelen

Ondanks de huidige maatregelen doen wij er alles aan om al het werk op de gebruikelijke wijze door te laten lopen. Wij zijn bereikbaar op de gebruikelijke manier. Helaas kunnen er op dit moment geen persoonlijke gesprekken plaats vinden. Gesprekken kunnen wel telefonisch of via beeldbellen plaats vinden. Indien u hier behoefte aan heeft kunt u hiervoor een verzoek indienen bij uw contactpersoon.

De persoonlijke gesprekken voor mentorschap laten we zoveel mogelijk doorgaan mits de veiligheidsmaatregelveiligheidsmaatregelen goed nagekomen kunnen worden. Neemt u bij vragen contact op met uw persoonlijke mentor.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief of is iets onduidelijk voor u ? Neemt u dan con tact op met uw contactpersoon. U kunt ons bereiken op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 09.00 12. 00 uur op telefoonnummer: 0299 434310

Wij wensen u sterkte en gezondheid in deze lastige periode.

 

Bel ons0299 43 43 10MA-DO van 9 tot 12u
Stuur ons een e-mailhum-inkomensbeheer
Stuur correspondentiePostbus 141
1440 AC Purmerend