Inkomensbeheer

Wat is inkomensbeheer?
Inkomensbeheer is geschikt voor…

Beschermingsbewind

Wat betekent beschermingsbewind?
Wanneer een meerderjarige…

Mentorschap

Wat is mentorschap?
De mentor neemt beslissingen op…

Previous Next Play Pause
1 2 3

Prikbord: 
De nieuwsbrief van November 2023 staat online. Hier vindt u belangrijke informatie betreffende leefgeld, en zorgverzekering omtrend de feestdagen.
Klik hier om de nieuwsbrief direct te lezen
Succesvolle aanbesteding budgetbeheer Amsterdam, meer informatie.
AVG, wat betekent dit voor u? meer informatie.

loading...

Inkomensbeheer

Beschermingsbewind

Mentorschap

Tarieven Humanitas
Inkomensbeheer

Wat is inkomensbeheer?

Inkomensbeheer is geschikt voor mensen die nog voor een groot deel zelfstandig hun geldzaken kunnen regelen, maar wel hulp nodig hebben om al hun financiën op orde te krijgen en te houden.

Inkomensbeheer is op contractbasis, hierdoor is het niet nodig om een aanvraag te doen bij de rechtbank. Inkomensbeheer is opzegbaar, wanneer u uw financiën weer zelfstandig kunt en wilt beheren.

Meer info
Beschermingsbewind

Wat betekent beschermingsbewind?

Wanneer een meerderjarige door omstandigheden niet in staat is om de eigen financiën te beheren kan beschermingsbewind uitkomst bieden. Beschermingsbewind wordt uitgesproken door de rechter. Door de uitspraak wordt de bevoegdheid over de financiën overgedragen aan een bewindvoerder, die daardoor in staat is om beslissingen te nemen.

Meer info
Mentorschap

Wat is mentorschap?

De mentor neemt beslissingen op persoonlijk vlak over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding van de betrokkene op het moment dat betrokkene dat niet meer zelf voldoende kan door ziekte of beperking. Als er geen naaste familieleden zijn die goed kunnen opkomen voor de betrokkende kan een mentor uitkomst bieden.

Een mentor regelt dan persoonlijke zaken op gebied van zorg en treedt op namens betrokkene, zoveel mogelijk volgens de wens van de betrokkene. Een mentor wordt benoemd door de kantonrechter en legt verantwoording af over zijn handelen aan de kantonrechter.

Meer info
Tarieven

 

Meer info
Bel ons053 711 29 29MA-DO van 9 tot 12u
Stuur ons een e-mailInkomensbeheer Twente
Stuur correspondentiePostbus 40008
7504 RA Enschede